• WALKING FOOTBALL

 • Op vrijdag 8 oktober organiseerde DES Swalmen een kennismaking met Walking Football: ‘een leven lang voetballen’.

  In samenwerking met VVV-Venlo Old Stars werd deze voor Swalmen nieuwe en snelgroeiende voetbalvorm toegelicht en ook in de praktijk gebracht. Na een uitleg van de spelregels en het doel van het spel werd er snel omgekleed en verschillende wedstrijden gespeeld.

  Vanwege de grote belangstelling heeft DES Swalmen besloten om deze voetbalvorm te gaan aanbieden aan haar leden. Vanaf volgende week start de eerste groep met trainen op de vrijdagochtend. De leeftijd van deze groep varieert van 40 tot 75 jaar.

  Heb je belangstelling of wil je een keer proeftrainen? Meld je dan aan via onze website www.desswalmen.nl of neem contact op met walkingfootball@desswalmen.nl

  Walking Football is een nieuwe voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Het houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd, maar bovenal kun je blijven genieten van het spelletje en sportief bezig zijn met een gezellige groep mensen.

  Tot zien op De Bosberg!

 • Update 25 mei 2022:

  Na de kennismaking met Walking Football, in samenwerking met VVV-Venlo Old Stars, werd in oktober 2021 gestart met deze voor Swalmen nieuwe en snelgroeiende voetbalvorm.
  Op vrijdagochtend van 09.30-11.30 uur speelden ze onderlinge wedstrijden, en op 25 mei werd er meegedaan aan het jaarlijkse VVV Old Stars toernooi.
  Doel is bewegen d.m.v. voetbal waarbij o.a. rennen niet is toegestaan en zo zijn nog wat andere regels, verder is het belang van onderlinge sociale contacten en cohesie een fijne bijkomstigheid.

  Op de Bosberg wordt op vrijdag 2 september 2022 weer gespeeld.

  Tot zien op De Bosberg!

 • 23 augustus 2023:

  Walking football Swalmen heeft op 23 augustus 2023 een succesvol toernooi gespeeld in Nederweert.