• WALKING FOOTBALL

 • Op vrijdag 8 oktober 2021 organiseerde DES Swalmen een kennismaking met Walking Football: ‘een leven lang voetballen’.

  In samenwerking met VVV-Venlo Old Stars werd deze voor Swalmen nieuwe en snelgroeiende voetbalvorm toegelicht en ook in de praktijk gebracht. Na een uitleg van de spelregels en het doel van het spel werd er snel omgekleed en verschillende wedstrijden gespeeld.

  Vanwege de grote belangstelling heeft DES Swalmen besloten om deze voetbalvorm te gaan aanbieden aan haar leden. Vanaf volgende week start de eerste groep met trainen op de vrijdagochtend. De leeftijd van deze groep varieert van 40 tot 75 jaar.

  Heb je belangstelling of wil je een keer proeftrainen? Meld je dan aan via onze website www.desswalmen.nl of neem contact op met walkingfootball@desswalmen.nl

  Walking Football is een nieuwe voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Het houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd, maar bovenal kun je blijven genieten van het spelletje en sportief bezig zijn met een gezellige groep mensen.

  Tot zien op De Bosberg!

 • 23 april 2024: WALKING FOOTBALL VOOR MENSEN MET DEMENTIE BIJ DES SWALMEN

  Het walking football team van DES werd enige tijd geleden benaderd door de pas opgezette Stichting Samen Bewegen Midden Limburg om het onderwerp mensen met dementie en de mogelijkheid voor het spelen van walking football te bespreken.
  Na een prima presentatie en goede informatie door een lid van de stichting werden de spelers gevraagd om aan het doel om mensen met beginnende dementie mee te werken en de deze mensen te laten voetballen.
  De spelers hadden geen bezwaar en stonden achter dit project om deze mensen  meer te laten bewegen. Dit werkt energie verhogend en is goed voor lichaam en geest.

  De Stichting Samen Bewegen wordt de komende jaren financieel ondersteund door de opbrengst van de jaarlijkse Roermond City Swim en de sporteers worden gemonitord door medici van Maastricht UMC+.
  Een paar maanden geleden heeft DES met de stichting een overeenkomst gesloten om mensen met dementie op een laagdrempelige wijze op vrijdagochtend van 0930-1100 uur mee te laten spelen. Het stelt spelers met dementie in staat om op een gezonde, sportieve, enthousiaste en binnen de eigen mogelijkheden in de gezonde buitenlucht te voetballen.
  De spelregels van het walking football zijn hier debet aan. Indien er in Swalmen mensen met dementie zijn die willen deelnemen dan kunnen zij zich aanmelden bij de stichting Samen Bewegen.


  Voor meer informatie over sporten en mensen met dementie zie de website van de stichting samenbewegen-middenlimburg.nl

 • 19 april 2024: Sportproeverij 55+ 

  Op 19 april hebben een aantal spelers van het walking football team deelgenomen aan de Sportproeverij voor 55+. Dit werd door de stichting Sport en Bewegen in de sporthal aan de Peelveldlaan georganiseerd, in samenwerking met enthousiaste mensen van Sportservice Roermond.

  Het was mogelijk om deel te nemen aan o.a. yoga, tafeltennis, weerbaarheidstraining en er was een presentatie over slaapproblemen. Er waren enkele spelers die gebruikte maakten van de mogelijke opties. Tijdens de pauze werd er een heerlijke lunch aangeboden en ook de koffie en thee ontbraken niet.

  Tijdens de demo walking football deden er ook een aantal talenten uit het publiek mee. Uiteraard werden deze uitgenodigd om eens op vrijdagmorgen te komen kijken op de Bosberg.

  Kortom het was een gezellige en sportieve middag in de sporthal.

   

  Walking Football DES Swalmen spelt op vrijdagmorgen van 0930-1100 uur en wordt afgesloten met een kop koffie of thee. Kom gerust eens kijken op de Bosberg.

 • 23 augustus 2023:

  Walking football Swalmen heeft op 23 augustus 2023 een succesvol toernooi gespeeld in Nederweert. 

 • Update 25 mei 2022:

  Na de kennismaking met Walking Football, in samenwerking met VVV-Venlo Old Stars, werd in oktober 2021 gestart met deze voor Swalmen nieuwe en snelgroeiende voetbalvorm.
  Op vrijdagochtend van 09.30-11.30 uur speelden ze onderlinge wedstrijden, en op 25 mei werd er meegedaan aan het jaarlijkse VVV Old Stars toernooi.
  Doel is bewegen d.m.v. voetbal waarbij o.a. rennen niet is toegestaan en zo zijn nog wat andere regels, verder is het belang van onderlinge sociale contacten en cohesie een fijne bijkomstigheid.

  Op de Bosberg wordt op vrijdag 2 september 2022 weer gespeeld.

  Tot zien op De Bosberg!