• De komende seizoenen gaan de jeugdafdelingen van VVV-Venlo en DES Swalmen een unieke samenwerking aan onder de naam “Talentenplan VVV Venlo – DES Swalmen”. Belangrijkste doel van deze samenwerking tussen de amateurvereniging en de betaald voetbal organisatie is het investeren in de kwaliteit van het jeugdvoetbal in Noord- en Midden Limburg. Daarbij richt het plan zich niet alleen op de allergrootste talenten, maar op alle voetballers binnen de vereniging. Iedere speler haalt op zijn of haar niveau het beste uit zichzelf en heeft trainers die dit mogelijk maken.

  De samenwerking kent diverse activiteiten. Zo wordt de thuishaven van DES Swalmen, sportpark De Bosberg, het eerste “Jeugdplan op locatie” waar wekelijks de grootste talenten uit de regio Midden-Limburg getraind worden door de jeugdtrainers van VVV-Venlo.

  Roger Bongaerts “Met deze unieke samenwerking investeren we in de voetbalkwaliteit van onze regio”

  Daarnaast worden trainingen aan de gehele jeugdafdeling van DES aangeboden. Deze trainingen worden gecoördineerd en opgezet door VVV-Venlo. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de jeugdtrainers van DES zodat er over en weer van elkaar geleerd kan worden. In combinatie met diverse bijscholingsactiviteiten verwachten we de kwaliteit van de trainingen, de trainers en de spelers verder te verhogen.

  Hay Thijssen “We helpen al onze jeugdspelers om het beste uit zichzelf halen”

  Tot slot wordt enkele keren per jaar Talentendagen op De Bosberg georganiseerd door de VVV-Voetbalschool. Alle spelers uit de regio en daarbuiten krijgen de gelegenheid om voor de ogen van de trainers en scouts van VVV-Venlo hun talenten te laten zien.

   

   

  Op 20 juli ondertekenden Hoofd Jeugdopleiding Roger Bongaerts namens VVV-Venlo en voorzitter Hay Thijssen namens DES Swalmen het “Talentenplan VVV Venlo – DES Swalmen” voor de komende drie seizoenen