• KLEDING
 • DES Swalmen maakt gebruik van een kledingfonds. Hiervoor betaalt u, naast de contributie, een bijdrage. Uw kind krijgt hiervoor een DES Swalmen voetbaltenue in de kleuren van onze vereniging. Het voetbaltenue bestaat uit een shirt, broek, sokken, voetbaltas of rugzak en een trainingspak. Het shirt, de broek, voetbaltas of rugzak en trainingspak krijgt u in bruikleen en dient u aan het einde seizoen in te leveren waarna u voor het nieuwe seizoen weer een (passend) tenue ontvangt. Ieder jaar ontvangt u nieuwe sokken. Deze zijn ook uw eigendom. Het dragen van wedstrijdtenue is tijdens wedstrijden verplicht. Het dragen van wedstrijd kleding tijdens trainingen, vóór en ná de wedstrijd en in de vrije tijd is niet toegestaan.

  Via de webshop op onze website kun je tegen gereduceerd tarief voetbalkleding aanschaffen.

 • Wasvoorschriften

 • Kledingcommissie

  Stuur een mail naar kledingcommissie@desswalmen.nl als je de vragen hebt over :

  • Kleding te klein.
  • Kleding stuk (met uitzondering van sokken)
  • Rugzak/tas stuk.
  • Ik heb een vraag/klacht.
  • Je stopt bij DES swalmen als leider, trainer of speler en wilt de spullen inleveren.
 • Kledingpakketten

  Kledingpakket 2022-2026

  Tijdens de algemene ledenvergadering van oktober 2021 hebben de leden ingestemd met het aanschaffen van kledingpakketten met ingang van seizoen maart 2022-2026. Ook werd ingestemd met een hiermee gepaard gaande contributieverhoging van 5 euro.

  Voorgeschiedenis

  Het voorstel is voortgekomen uit de visie die in het voorjaar 2015 is opgesteld. Naar aanleiding daarvan is een haalbaarheidsonderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat kledingpakketten zowel voor de uitstraling van de vereniging als de clubkas goed konden zijn, mits goed aangepakt. Van de gesprekken met collega-verenigingen met een dergelijk kledingpakket werd veel geleerd. Di alles heeft het bestuur doen besluiten om gezien de ervaringen en voorwaarden ook voor de periode 2022-2026 een contract af te sluiten met huidige leverancier van JAKO kleding.

  Het Kledingpakket

  Het kledingpakket zal bestaan uit een wedstrijdshirt, wedstrijdshort, sokken, trainingspak, vanaf JO13 alle teams inloopshirts en de spelers tas/rugzak. Daarnaast worden coach-jassen, polo’s en softshell jassen aangeschaft voor alle trainers / leiders en teamtassen. Ook een set reserve shirts (senioren / junioren) horen tot het pakket. Deze kleding wordt in bruikleen gegeven aan de individuele spelende leden (per team). De kleding zal na 4,5 seizoenen vervangen worden. Alleen sokken zullen indien sneller, waarschijnlijk elk seizoen, vervangen worden. Het betekent dat alle teams, van JO-8 t/m DES Swalmen-1 dezelfde kleding gaan dragen.

  Tender

  Om tot een zo breed mogelijk aanbod te komen, werd een zogenaamde tender opgesteld met criteria waaraan een toekomstige leverancier moet voldoen. Belangrijke elementen waren onder meer : garantie, ledenvoordeel, logistiek, vervanging, na-leverbaarheid (4,5 seizoenen) en prijs. Deze objectieve criteria dienden als basis voor het contract.

  De inmiddels gevormde kledingcommissie (2) bestaande uit Ruud Janssen, Stijn Cuijpers en Peter Beursgens kreeg de taak om te gaan een zo goed mogelijk resultaat te boeken voor onze vereniging. Na strakke onderhandelingen werd wederom door het bestuur gekozen voor JAKO.

  Kledingcommissie 3

  Na het afronden van de aankoop van de kledingpakketten werd de kledingcommissie 3 gevormd, bestaande uit Chantal Schouren, Carolien Janssen, Huub Cluitmans, Hanneke Rutten.

  Tenslotte

  Belangrijk is om van het kledingpakket 2 ook in financieel opzicht een succes te maken. Dat is gelukt dankzij onze shirtsponsors, die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben. Alle teams spelen in mooie kleding en stralen het DES gevoel uniform uit. Verder bepaalt het financiële succes namelijk hoeveel we als vereniging kunnen investeren in onze vereniging en hoe we DES Swalmen sterk kunnen houden.
  In het voorjaar 2026 zal het bestuur stappen ondernemen voor het opzetten van een nieuw projectteam welke het kledingpakket 2026-2031 als taak krijgt.
  Leden en sponsoren worden van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden.

  Onderstaand de kosten die berekend worden bij verlies of schade.

  □ Een sportbroekje MAAT           : …..    (kosten bij vermissing of schade € 10,00)

  □ Een wedstrijdshirt MAAT         : …..    (kosten idem € 30,00)

  □ Een trainingsjack MAAT          : …..    (kosten idem € 25,00) 

  □ Een trainingsbroek MAAT        : …..    (kosten idem € 25,00)

  □ Een sporttas                          : …..    (kosten idem € 20,00)

  □ Een teamtas                          : …..    (kosten idem € 25,00)

  □ Een trainers/coachjas MAAT    : ….     (kosten idem € 70,00)

  □ Een Softshell jas MAAT           :….      (kosten idem € 98,00) 

  □ Een Polo shirt  MAAT              : ….     (kosten idem € 38,00)