• KLEDING

 • DES Swalmen maakt gebruik van een kledingfonds. Hiervoor betaalt u, naast de contributie, een bijdrage. Uw kind krijgt hiervoor een DES Swalmen voetbaltenue in de kleuren van onze vereniging. Het voetbaltenue bestaat uit een shirt, broek, sokken, voetbaltas of rugzak en een trainingspak. Het shirt, de broek, voetbaltas of rugzak en trainingspak krijgt u in bruikleen en dient u aan het einde seizoen in te leveren waarna u voor het nieuwe seizoen weer een (passend) tenue ontvangt. Ieder jaar ontvangt u nieuwe sokken. Deze zijn ook uw eigendom. Het dragen van wedstrijdtenue is tijdens wedstrijden verplicht. Het dragen van wedstrijd kleding tijdens trainingen, vóór en ná de wedstrijd en in de vrije tijd is niet toegestaan.

  Via de webshop op onze website kun je tegen gereduceerd tarief voetbalkleding aanschaffen.

 • Kledingcommissie

  Stuur een mail naar kledingcommissie@desswalmen.nl als je de vragen hebt over :

  • Kleding te klein.
  • Kleding stuk (met uitzondering van sokken)
  • Rugzak/tas stuk.
  • Ik heb een vraag/klacht.
  • Je stopt bij DES swalmen als leider, trainer of speler en wilt de spullen inleveren.
 • Kledingpakketten

  Kledingpakket 2016-2021

  Tijdens de algemene ledenvergadering hebben de leden ingestemd met het aanschaffen van kledingpakketten met ingang van seizoen 2016/17. Ook werd ingestemd met een hiermee gepaard gaande contributieverhoging van minimaal 20 en maximaal 45 euro.

  Voorgeschiedenis

  Het voorstel is voortgekomen uit de visie die in het voorjaar 2015 is opgesteld. Naar aanleiding daarvan is een haalbaarheidsonderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat kledingpakketten zowel voor de uitstraling van de vereniging als de clubkas goed konden zijn, mits goed aangepakt. Van de gesprekken met collega-verenigingen met een dergelijk kledingpakket werd veel geleerd.

  Het Kledingpakket

  Het kledingpakket zal bestaan uit een wedstrijdshirt, wedstrijdshort, sokken, trainingspak en tas. Daarnaast worden coach-jassen aangeschaft voor alle trainers / leiders en teamtassen. Ook een set reserve shirts (senioren / junioren) horen tot het pakket. Deze kleding wordt in bruikleen gegeven aan de individuele spelende leden (per team). De kleding zal na 5 seizoenen vervangen worden. Alleen sokken zullen sneller, waarschijnlijk elk seizoen, vervangen worden. Het betekent dat alle teams, van JO-8 t/m DES Swalmen-1 dezelfde kleding gaan dragen.

  Tender

  Om tot een zo breed mogelijk aanbod te komen, werd een zogenaamde tender opgesteld met criteria waaraan een toekomstige leverancier moet voldoen. Belangrijke elementen waren onder meer : garantie, ledenvoordeel, logistiek, vervanging, na-leverbaarheid (5 seizoenen) en prijs. Deze objectieve criteria dienden tevens als criteria voor de eerste schifting.

  De inmiddels gevormde kledingcommissie (1) bestaande uit Ruud Janssen, Ruud Beurskens, Stijn Cuijpers, Bart Schouren en Peter Beursgens kreeg de taak om te gaan schiften. Na strakke onderhandelingen werd gekozen voor JAKO.

  Kledingcommissie 2

  Na het afronden van de aankoop van de kledingpakketten (1 mei 2016) werd de kledingcommissie 2 gevormd, bestaande uit Chantal Schouren, Carolien Janssen, Huub Cluitmans, Hanneke Rutten en Kristel Beurskens.

   

  Tenslotte

  Belangrijk is om van het kledingpakket ook in financieel opzicht een succes te maken. Dat is gelukt dankzij onze shirtsponsors, die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben. Alle teams spelen in mooie kleding en stralen het DES gevoel uniform uit. Verder bepaalt het financiële succes namelijk hoeveel we als vereniging kunnen investeren in onze vereniging en hoe we DES Swalmen sterk kunnen houden.

  In het voorjaar 2020 zal het bestuur stappen ondernemen voor het opzetten van een nieuw projectteam welke het kledingpakket 2021-2026 als taak krijgt. Leden en sponsoren worden van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden.