• Indeling 2021/2022

 • Teamindelingen 2021-2022

  Hieronder kunnen jullie de indelingen voor de jeugdteams van het komende seizoen vinden.

  Ieder jaar is dit een hele klus, waarbij we als uitgangspunt nemen om het alle jongens en meisjes zoveel mogelijk naar de zin te maken. De ervaring leert dat we niet alle individuele wensen binnen de vereniging kunnen vervullen, graag jullie begrip hiervoor.

   Highlights 2021 - 2022

  • Het aantal jeugdteams is ten opzichte van de start vorig seizoen gegroeid van 14 naar 17 teams.
  • Dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, is het mogelijk gebleken een JO19 samen te stellen.
  • We gaan als DES investeren in de kwaliteit van onze jeugdopleiding middels onze samenwerking met VVV Venlo. Daarover volgt op een later moment meer informatie.

  Uitgangspunten

  Bij het indelen, houden we rekening met diverse factoren. De belangrijkste zijn:

   technische randvoorwaarden:

  • knvb-indeling
  • dispensatieregels knvb

  verder:

  • Geboortejaar van speler bepaalt jaargang.
  • Elke jeugdspeler moet met plezier kunnen voetballen en coaches met plezier kunnen coachen. Teams die goed lopen, willen we bij voorkeur in stand houden. Dit lukt niet altijd door bijvoorbeeld aan- of afmeldingen of overgang naar spelvorm met meer spelers (van 6 naar 8 naar 11 spelers). Daarbij kijken we steeds het totaalplaatje voor de gehele jeugdafdeling.
  • Teams maken van ideaal mogelijke spelersaantallen en streven naar maximaliseren van aantal teams.
  • Spelers die meer uitdaging nodig hebben of spelers voor wie het beter is in een jonge categorie gedispenseerd te worden. Dit ter beoordeling van TCJ in samenspraak met trainers.
  • Zoveel mogelijk beperken van het aantal schuifbewegingen tussen leeftijdsgroepen

   Prestatief element

  We maken onderscheid tussen de teams in de onderbouw (jo-7 t/m jo12) en bovenbouw (jo13 t/m jo19):

  In de onderbouw delen we de teams in principe niet op sterkte in.

  In de bovenbouw selecteren we, indien de aantallen spelers dit mogelijk maakt, de beste spelers in 1 team; overige spelers worden (evenwichtig qua sterkte) verdeeld over de overige teams.

   Procesverloop

  • Aan het einde van het lopende seizoen verzamelen we – via de coaches – welke spelers van de huidige teams stoppen en welke doorgaan.
  • Technische Commissie Jeugd (TCJ) maakt een conceptindeling en schets de alternatieven.
  • Tijdens bijeenkomsten / via email worden de coaches meegenomen in de indelingsproblematiek en om hun mening / input gevraagd. Dit resulteert in een definitieve indeling.
  • Publicatie van de teamindeling op website DES Swalmen.

  Deze indeling is onder voorbehoud van wijzigingen door aan- en afmeldingen. Mocht die situatie zich voordoen, kijken we in overleg met de trainers naar de best passende oplossing.

  Vragen

  Zoals gezegd hebben we ons uiterste best gedaan de spelers zo goed mogelijk in de teams in te delen. Mocht er toch nog een vraag zijn over deze indeling, stuur dan een reactie per mail naar tcj@desswalmen.nl.

  Op dit moment hebben we nog niet voor alle teams begeleiding kunnen vinden. Hiervoor zijn we ook afhankelijk van de inzet van ouders. Voor onder meer de teams JO11-1, JO17-1, JO14 en JO19 zoeken we nog extra handen.

  Wil je helpen? Graag! De teams trainen twee maal per week en spelen op zaterdag een wedstrijd. Daarbij streven we als vereniging naar minimaal twee personen, maar bij voorkeur drie personen, per team zodat we ook hier met meer handen het werk verlichten. Als trainer ontvang je van de vereniging trainerskleding in de kleuren van DES Swalmen. Daarnaast begeleiden we onze trainers volgens het principe ‘train de trainer’, door mogelijkheden te bieden om cursus te volgen en in de praktijk de trainers bij te staan tijdens trainingsavonden.

  Wil je hierin wat betekenen neem dan contact op met jeugdafdeling@desswalmen.nl De spelers zijn je dankbaar!

   Tot slot wensen we jullie alvast een hele fijne vakantie en graag tot ziens in seizoen 2021/2022 bij DES!

   Technische Commissie Jeugd DES Swalmen

   

  TEAMINDELING